Βούλγαροι και “Βορειομακεδόνες” διοργανώνουν έκθεση των προγόνων τους από τον….7ο αιώνα π.Χ.
Όπως έχουμε αναφέρει ξανά από το viadiplomacy, ο κίνδυνος εξ ανατολών είναι αρκετά συμπαθητικός, παλιότερα βοήθησε το ΝΑΤΟ να δημιουργήσει -ακόμη και σήμερα- τους πιο ισχυρούς στρατιωτικούς σχηματισμούς απέναντι στην ΕΣΣΔ (Δ Σώμα Στρατού και Στρατιά Ανατολικής Θράκης), βοήθησε και βοηθά τον Ερντογάν να δημιουργεί “φοβιτσιάρηδες” Έλληνες για το εσωτερικό του, και βοήθησε να κλείσουν θέματα τύπου “Σκοπιανό”
Ο κύριος εχθρός του Ελλαδισμού μπορεί να είναι εν μέρη η Τουρκία, αλλά ο κύριος εχθρός του Ελληνισμού είναι ο Πανσλαβισμός. Οι Οθωμανοί, και μετέπειτα το Τουρκικό κράτος, ποτέ δεν προσπάθησαν να διεκδικήσουν κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας, δηλώνουν κατακτητές.
Αντίθετα, οι Σλάβοι μέχρι και σήμερα προσπαθούν να ξεριζώσουν με όποιο τρόπο μπορούν τον Ελληνισμό από την Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι σήμερα όσες φορές προσπάθησαν, με την βία η την παραχάραξη της ιστορίας δεν τα κατάφεραν. Οι τρεις κατοχές της Βουλγαρίας σε Μακεδονία και Θράκη ήταν καταστροφικές, και ειδικά στην τελευταία, αν ο “προδότης” Τσολάκογλου δεν προχωρούσε άμεσα στην συμφωνία με τους Γερμανούς, η Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη, σήμερα ίσως να είχαν χάσει πολλά περισσότερα (στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο)
Άλλοι προσπαθούν να γίνουν Θράκες και άλλοι Μακεδόνες.
Από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η Συμφωνία των Πρεσπών, και ο διαχωρισμός Μακεδονίας με αρχαία Ελλάδα, το πρώτο θύμα της ήταν Θράκη. Η Συμφωνία των Πρεσπών αποκόπτει την Θράκη από την ιστορική της συνέχεια με την Ελλάδα.
Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια, δεν χρειαζόταν οι Πρέσπες για να γίνει αυτό. Οι Βούλγαροι εδώ και δεκαετίες, προσπαθούν να οικειοποιηθούν την ιστορία των Θρακών. Ψάχνουν μανιωδώς να βρούνε τον τάφο του Ορφέα και διοργανώνουν σε όλο το κόσμο εκθέσεις με τους Θράκες Βασιλείς.
Διαβάστε επίσης : Ποιοι «Μακεδόνες» – Οι «Θράκες» είναι η απειλή
Από την άλλη, οι Σκοπιανοί προσπαθούν και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το δικό τους Έθνος, με την ευλογίες της Ελλάδας φυσικά, οι οποίοι προσπαθούν, και τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τους Βούλγαρους, να αρπάξουν ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας.
Και οι δύο “κλέφτες” λοιπόν, αποφάσισαν να διοργανώσουν από κοινού μια έκθεση, τον Σεπτέμβριο του 2019, που θα περιέχει ευρήματα από αρχαία πόλη που ανακαλύφθηκε κοντά στην Οχρίδα, και η οποία χρονολογείται από την Εποχή του Σιδήρου, γύρω στον 7ο αιώνα π.Χ.
Η περιοχή ανακαλύφθηκε το 1918 από Βούλγαρους στρατιώτες. Η κυβέρνηση στη Σόφια έστειλε τον αρχαιολόγο Karel Škorpil να κάνει ανασκαφές στην περιοχή, όπου και βρέθηκαν σημαντικά αντικείμενα
Διαβάστε επίσης: «Ακρωτηριάζουν» ιστορικά την Ελλάδα και την αποκόπτουν από την Μακεδονία και Θράκη
Η έκθεση που θα διοργανωθεί από τα υπουργεία πολιτισμού των δύο χωρών θα είναι στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, στα Σκόπια από τις 14 Μαρτίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Διοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογικού Μουσείου στα Σκόπια .
Η έκθεση στα Σκόπια είναι υψίστης σημασίας, καθώς για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν σχεδόν όλα τα ευρήματα από αυτή την ιστορική αρχαία πόλη. Τα αντικείμενα προέρχονται από τη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών στη Σόφια, το Εθνικό Μουσείο του Βελιγραδίου και το Μουσείο στην Οχρίδα