Την αγορά των ΗΠΑ «ξεκλειδώνουν», οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO)
Την αγορά των ΗΠΑ «ξεκλειδώνουν», βήμα προς βήμα, οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO). Ήδη τέσσερις εταιρείες της HEMEXPO έχουν αποκτήσει παρουσία στην ιδιαίτερα απαιτητική, όσον αφορά το κανονιστικό πλαίσιο, και ανταγωνιστική αγορά της Αμερικής.
Εκτός από την Raycap η οποία έχει πολυετή παρουσία στις ΗΠΑ με δίκτυο πωλήσεων και γραμμή παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, θέσεις έχουν λάβει και οι NanoPhos, Erma First και Prisma Electronics.
Η Raycap, στο ναυτιλιακό τομέα, προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για την ηλεκτρική προστασία ευαίσθητων και κρίσιμων ηλεκτρονικών συστημάτων με εφαρμογές τόσο σε πολεμικά όσο και σε εμπορικά πλοία.
Η NanoPhos έκλεισε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία APC Coatings ( Advanced Polymer Coatings).
Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών τέθηκε σε ισχύ το Δεκέμβριο του 2015, και αφορά την αποκλειστική αντιπροσώπευση του προϊόντος Marineline 784 της APC σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το Marineline784 είναι ένα σύστημα επικάλυψης δεξαμενών, που διατίθεται για πλοία μεταφοράς χημικών προϊόντων.
Αποτελεί το μοναδικό, σε υψηλή απόδοση, προϊόν εσωτερικής επένδυσης, το οποίο αντέχει σε όλα τα εγκεκριμένα από τον ΙΜΟ χημικά φορτία. Επιπρόσθετα στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνεται και η συμμετοχή από κοινού σε project των ΗΠΑ με προϊόντα των δύο εταιριών.
Το πρώτο αλλά σημαντικότερο βήμα έκανε και η Erma First, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο για την προμήθεια συστήματος επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος για πλοίο που διαχειρίζεται πολυεθνικός ναυτιλιακός όμιλος και το οποίο πραγματοποιεί εργασίες επισκευής σε ναυπηγείο των ΗΠΑ.
Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου που έχει υπογράψει η ελληνική εταιρεία έχουν χαρακτηριστεί εμπιστευτικές, αλλά καίριο ρόλο στην υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας διαδραμάτισε η ποιότητα των συστημάτων που παράγει η Erma First.
Είναι μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως, στις οποίες η Αμερικανική Ακτοφυλακή έδωσε το «πράσινο φως» για το σύστημα που έχει αναπτύξει.
«Παρούσα» στην αγορά των ΗΠΑ δηλώνει και η PRISMA Electronics SA, η οποία έχει ανοίξει γραφεία στην Νέα Υόρκη μέσω των οποίων καλύπτονται οι δραστηριότητες marketing και πωλήσεων στην Αμερικανική Ήπειρο.
Η εταιρεία έχει εξελίξει τη παρουσία της στο τομέα της ναυτιλίας και μάλιστα της απενεμήθη το Δεκέμβριο του 2015 το βραβείο «Technical Achievement 2015» για το σύστημα LAROS (http://www.laros.gr) από τα Greek Sipping Lloyd’s List Awards.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων αξιοποιώντας ευφυείς ασύρματους συλλέκτες οι οποίοι κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της PRISMA Electronics SA στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίοι επιτρέπουν την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση, όλων των κρίσιμων παραμέτρων για την λειτουργία ενός πλοίου.