Σημαντικές ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες μικροηλεκτρονικής στη διεθνή έκθεση ΙoΤ Solutions World Congress
Με εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση των Πραγμάτων/Πάντων (ΙοΤ/ΙοΕ), ΙoΤ Solutions World Congress που διοργάνωσε η Enterprise Greece και το mi-Cluster, το ελληνικό Silver-Labeled Cluster στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής και Διαδικτύου με την υποστήριξη του Corallia και της ΕΝΕΒΗ, στη Βαρκελώνη από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2016.
Οι συμμετέχοντες βρέθηκαν σε μια «θάλασσα» ευκαιριών ανάπτυξης και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την παρουσία τους σε διοργανωτές και επισκέπτες, σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις με αντικείμενο το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.
Περισσότερες από 200 ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου και 8.000 επισκέπτες παρευρέθηκαν στην έκθεση για να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το μέλλον και την ανάπτυξη της τεχνολογίας του ΙoΤ. Ανάμεσά τους βρέθηκε και η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τις εταιρείες: Centaur Technologies, Emfasis Telematics, ESS, Meazon, Prisma Electronics, Think Silicon, Telesto Technologies, Wubby και Yodiwo.
Στο εθνικό περίπτερο με κεντρικό μήνυμα “Greece & IoT: A Sea of Opportunities”, η ελληνική αποστολή ανέδειξε την ισχυρή δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλη την αλυσίδα αξίας του IoT και απέσπασε σημαντική προβολή και αναγνωρισιμότητα στην ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, παρουσίασε τις ολοκληρωμένες λύσεις ΙoΤ που έχει αναπτύξει και οι οποίες αφορούν τους τομείς της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, των έξυπνων πόλεων, της έξυπνης διαχείρισης αγροτικής παραγωγής, τις έξυπνες μεταφορές, τους έξυπνους αισθητήρες, τα έξυπνα ηλεκτρονικά συστήματα και τις έξυπνες πλατφόρμες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση δικτύωσης Greek & IoT: A Sea of Opportunities, όπου συμμετείχαν σημαντικοί υφιστάμενοι αλλά και εν δυνάμει πελάτες και προμηθευτές με κύριο στόχο τη διερεύνηση νέων συνεργασιών. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του Brokerage Εvent οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πολυάριθμες B2B συναντήσεις με εταιρείες του ενδιαφέροντός τους και δημιούργησαν σημαντικές επαφές με προοπτικές συνεργασίας.
O Δρ. Σωτήρης Μπαντάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Centaur Technologies, ανέφερε: «Η εταιρεία μας αναμένει σημαντική ανάπτυξη από την αγορά του IoT. Η παρουσία μας στο IoT Solutions World Congress μας έδωσε την ευκαιρία να προωθήσουμε τις πρωτοποριακές λύσεις μας για την παρακολούθηση και ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων».
Ο Δρ. Γιώργος Παπαπαναγιωτάκης, Technology Director, Emphasis Telematics SA, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συμμετοχή μας στο ΙΟΤ World Congress 2016. Στο ΙΟΤ World Congress 2016 παρουσιάσαμε την λύση e-glove που προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε εταιρείες με γραμμές παραγωγής και ειδικά στο σχεδιασμό των σταθμών παραγωγής. Είχαμε πολλές σημαντικές εμπορικές επαφές οι οποίες ανοίγουν νέους δρόμους για την ανάπτυξη της εταιρείας μας».
Ο Δρ. Εμμανουήλ Ζερβάκης, Γενικός Διευθυντής της European Sensor Systems (ESS), δήλωσε: «Περιμένουμε στροφή της τεχνολογίας των αισθητήρων, κυρίως των βιομηχανικών και των οικιακών εφαρμογών, στην αγορά του IoT μέσα στα επόμενα χρόνια. Η παρουσία μας στο IoT Solutions World Congress μάς έδωσε την ευκαιρία να προωθήσουμε τις εξαιρετικά προηγμένες λύσεις μας σε αισθητήρες πίεσης, ροής αέρα και επιτάχυνσης καθώς και να βρούμε πιθανούς συνεργάτες για την ανάπτυξη στον χώρο του ΙοΤ. Πολλοί παίκτες του χώρου βλέπουν πλέον την Ελλάδα σαν μία χώρα με δυναμικούς προμηθευτές τεχνολογίας αισθητήρων, έξυπνων συσκευών, εφαρμογών και software για το IoT».
Ο κ. Γιάννης Γιωνάς, Εμπορικός Δ/ντής της ΜΕΑΖΟΝ δήλωσε: «Για την Meazon η συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση ήταν σημαντική από πλευράς αναζήτησης πελατών σε διεθνές επίπεδο αλλά και συνεργατών, δικτύων και οικοσυστημάτων που χωρίς αυτά δε νοείται ανάπτυξη για μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά όπως εμείς. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση δεν ήταν στα πλάνα της Meazon όχι για λόγους σπουδαιότητας αλλά κυρίως για λόγους που άπτονται στην δύσκολη οικονομική πραγματικότητα για όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις.. Η συνεργασία με φορείς όπως η ΕΝΕΒΗ, το mi–Cluster και την Enterprise Greece μας βοήθησε έτσι ώστε να μειωθούν τα εμπόδια συμμετοχής μας και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό».
Ο κ. Χρήστος Γιορδαμλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Πρίσμα Ηλεκτρονικά, ανέφερε: «Με πολλή χαρά διαπιστώσαμε την τεχνολογική καινοτομία που διακρίνει τα προϊόντα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά σε ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό περιβάλλον. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κορυφαίες εταιρείες για τα πλεονεκτήματα της λύσης μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες σε μία νέα αγορά που τώρα δημιουργείται. Παράλληλα στο όμορφο περίπτερο της Ελληνικής συμμετοχής είδαμε τις συνέργειες με τις Ελληνικές επιχειρήσεις που επίσης συμμετείχαν. Η Ελλάδα που δημιουργεί και καινοτομεί μπορεί και να συνεργάζεται. Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ συμμετείχε στο κορυφαίο γεγονός IoT στην Ευρώπη, ΙοΤ Solutions World Congress 2016 στην Βαρκελώνη παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία PrismaSense και την βραβευμένη από τους Lloyds List ως Τεχνολογικό επίτευγμα του 2015 λύση LAROS. Σήμερα το LAROS αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη IoT Πλατφόρμα παγκοσμίως που επιτρέπει την συλλογή και επεξεργασία σημάτων από υφιστάμενους αναλογικούς ή ψηφιακούς αισθητήρες, όργανα μετρήσεων και πλήρως αυτοματοποιημένα περιβάλλοντα με στόχο την μέτρηση των επιδόσεων, την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας περιπλοκών συστημάτων, την συμβατότητα με τους κανονισμούς, την ασφάλεια του προσωπικού και την προβλεπτική συντήρηση. Η έως τώρα λειτουργία σε εκατοντάδες πλοία και η ανάλυση τεραστίου όγκου δεδομένων έχει επιτρέψει την σημαντική εξοικονόμηση πόρων και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του Άνθρακα».
Ο κ. Ιάκωβος Σταμούλης, CTO της Think Silicon, σχολίασε: «Το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση ΙoT World 2016, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Έκθεσης. Η εταιρεία μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς νέους δυνητικούς πελάτες και συνεργάτες και να επιδείξει τα προϊόντα της, καθώς και να δει τις τάσεις και ανάγκες της αγοράς».
Ο Δρ. Δημήτρης Δρες, Γενικός Διευθυντής της Telesto Technologies, ανέφερε: «Η συμμετοχή της TELESTO Technologies στην έκθεση αφορούσε την προώθηση σε ξένες αγορές της πλατφόρμας SafeCity που αξιοποιεί τεχνολογίες IoT για την διασφάλιση της ακεραιότητας των επισκεπτών σε μεγάλες εγκαταστάσεις όπως γήπεδα, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια κλπ. Ισχυρό ήταν το ενδιαφέρον από οργανισμούς και φορείς πόλεων του αραβικού κόσμου, ενώ η άψογη οργάνωση του ελληνικού περιπτέρου υποστήριξε αποτελεσματικά τις επαφές μας με τους ενδιαφερόμενους. Η πλατφόρμα SafeCity διακρίθηκε πρόσφατα στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EIT Digital Cities καθώς και στο διαγωνισμό European Satellite Navigation Contest (ESNC)».
Ο κ. Δημήτρης Λεονάρδος, VP Product Manager της Wubby, σχολίασε: «Το ΙΟΤ World Congress 2016 έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία να εκθέσει το προϊόν της σε ένα ιδιαιτέρως ευρύ, και ταυτόχρονα πολύ στοχευμένο κοινό. Ευελπιστούμε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει την απαρχή επιτυχημένων συνεργασιών. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την άρτια οργάνωση και την επιτυχημένη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων».
Ο κ. Δημήτρης Παπαηλιού, Business Development Director της Yodiwo, δήλωσε: «Με την σημαντική υποστήριξη της Enterprise Greece, του mi-Cluster, του Corallia και της ΕΝΕΒΗ, το Ελληνικό οικοσύστημα ΙοΤ έγινε σημείο αναφοράς με ένα εντυπωσιακό εθνικό περίπτερο, σε μια από τις κορυφαίες διεθνής εκθέσεις ΙοΤ. Για την εταιρεία μας, παρουσιάζοντας την καινοτόμα ΙοΤ πλατφόρμα και εφαρμογές μας, η ανταπόκριση των επισκεπτών ήταν εντυπωσιακή και πιστοποίησε ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Αναμένουμε από τις συναντήσεις και επαφές μας σημαντικά αποτελέσματα για διεθνείς συνεργασίες στο εγγύς μέλλον».