Ποιοι οργανώνουν τον Αντιεμβολιασμό σε πολιτικό κίνημα ενάντια στην χώρα και την κοινωνία;

Το καλοκαίρι του 2020 και την στιγμή όπου η Ελληνοτουρκική κρίση βρισκόταν στην κορύφωση της, μαζικά SMS καλούσαν τους άντρες της χώρας να παρουσιαστούν στα αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, προκειμένου να λάβουν φύλλο πορείας γενικής επιστράτευσης. Ως αποστολέας του SMS εμφανιζόταν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και η ΕΛ.ΑΣ με ονόματα «YP.AMYNAS», «YP.ETH.AM», «YPOURGEIO», «astynomia» και «G.E.S.».

Λίγες ημέρες πριν η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως μετά από πολύμηνη ψηφιακή έρευνα των διαθέσιμων στοιχείων και δεδομένων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η υπόθεση της ακραίας αυτής διασποράς ψευδών ειδήσεων εξιχνιάστηκε. Ως αποστολείς των παραπλανητικών SMS ταυτοποιήθηκαν δέκα άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας που υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Κατά την έρευνα υπήρξε αλληλογραφία με εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών μαζικής αποστολής μηνυμάτων (SMS), εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και συνεργασία με αλλοδαπές αστυνομικές και δικαστικές Αρχές όπως αυτές της Κύπρου και Βουλγαρίας.

Ο όγκος των μηνυμάτων με την ψεύτικη είδηση, και η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε, δεν είχε σκοπό την «πλάκα» αλλά την δημιουργία σύγχυσης και αναταραχής στην κοινωνία. Η ενεργεια αυτή μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο από δυνάμεις που έχουν εμπειρία στην δημιουργία τέτοιων κρίσεων χρησιμοποιώντας εργαλεία ανώτερα από την αποστολή μαζικών sms. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε στην χώρα. Το ίδιο είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2020 με τα ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο όταν οι Αστυνομικοί δέχθηκαν «οργανωμένες και συντονισμένες» επιθέσεις, το ίδιο είχε συμβεί με την παραπληροφόρηση στις Καστανιές λίγες ημέρες μετά, το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του «χαμένου εδάφους» στον ποταμό Έβρο.

Μετά την επικράτηση της χώρας απέναντι στις δύο μεγάλες προκλήσεις, Καστανιές και Ανατολική Μεσόγειο, οι ίδιοι «στρατοί» επικεντρώθηκαν στην Πανδημία χρησιμοποιώντας τους Άρνητες του Εμβολίου ώστε να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στο κράτος, την κυβέρνηση και την καθημερινότητα των πολιτών. Σε μόλις δύο μήνες οι μικροί πυρήνες των αντιεμβολιαστών απέκτησαν πληροφόρηση με νομικό και ιατρικό περιεχόμενο το οποίο άμεσα διαθόθηκε στην κοινωνία.

Αν και οι πληροφορίες αυτές δεν είχαν κάποια βάση, χρησιμοποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και ασθενείς που βρισκόταν ένα βήμα πριν το θάνατο, τις επικαλούνταν με φανατισμό. Οι «οργανωμένοι στρατοί» (να σημειωθεί πως τέτοιους με αυτές τις ικανότητες έχουν μόνο χώρες) γνώριζαν πολύ καλά το κοινό που θα μπορούσε -φανατικά- ως «υγειονομικοί καμικάζι» να εισχωρήσουν στην κοινωνία και να την μολύνουν με μίσος και αμφισβήτη.

Στις 4 Ιουνίου το 2020 και ένα μήνα πριν ξεκινήσει η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, στο άρθρο μου με τίτλο «Την Στρατιωτική Ισχύ στην χώρα την δίνει ο λαός» σημείωνα, «η αντίδραση μιας χώρας και η στρατιωτική ισχύς αυτής δεν εξαρτάται μόνο από τους εξοπλισμούς, τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες. Σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει και να χάσει ο λαός. Και για να αποφασίσει τι είναι διατεθειμένος να χάσει ο λαός, πρέπει να μπορεί να καταλάβει τι διακυβεύεται και τα λόγια να μην είναι «φτώχια».

Να είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτική ηγεσία έχει πάρει τις αποφάσεις της, και τις έχει ανακοινώσει σε όλους , εχθρούς και συμμάχους. Να είμαστε βέβαιοι ότι και ο επιχειρηματικός κόσμος τις έχει πάρει. Η στάση του στην Πανδημία και η υποστήριξη στο υπουργείο υγείας και την κυβέρνηση, οι δωρεές στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και η πίεση προς χώρες του εξωτερικού, ειδικά από εφοπλιστές, δείχνουν ότι έχουν κατανοήσει το ρόλο τους για ακόμη μια φορά

Αυτό που μένει είναι ο Ελληνικός Λαός να συμπεριφερθεί ώριμα, να μην αναπαράγει και διακινεί ότι πετάνε στο διαδίκτυο «στρατοί» ξένων χωρών στο twitter με Ελληνικά «πατριωτικά» ονόματα. «Στρατοί» που ως στόχο έχουν, μέσα από τον πατριωτισμό που πουλάνε, να απαξιώνουν την χώρα, την διπλωματία ακόμα και τις ένοπλες δυνάμεις»

Σήμερα αυτοί οι «οργανωμένοι στρατοί» (τριών χωρών) προσπαθούν να απαξιώσουν μέσω του αντιεμβολιαστικού κινήματος τις δομές της πολιτείας. Προσπάθησαν να το κάνουν με την πυροσβεστική στις πρόσφατες πυργκαγιές, προσπαθούν να το κάνουν με τους υγειονομικούς χρησιμοποιώντας τους ίδιους πλέον ως «ταλιμπάν» μέσα στο ίδιο το υγειονομικό σύστημα

Το κρίσιμο όμως για την χώρα δεν είναι αυτό, το κράτος και αυτή η κυβέρνηση έχει τις δυνάμεις, την αποφασιστικότητα και τις συμμαχίες να αντιμετωπίσει τις νέες αυτές απειλές. Η στάση όλης της αντιπολίτευσης είναι το ερωτηματικό, μια στάση που μεταφράζεται πως πάνω από όλα είναι τα μικροκομματικά οφέλη και όχι η Ασφάλεια της πατρίδας

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.