Ο «Εθνικισμός της Μητέρας Πατρίδας» είναι το νέο δόγμα της Τουρκίας στην Θράκη;
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμόρφωση ενός σκηνικού προβοκάτσιας που έστησαν Εγκάθετοι στην Θράκη και οι μηχανισμοί του παραερντογανικού καθεστώτος και πάλι με στόχο τον σκληρό πυρήνα της επιβολης και τηρησης του νομου, την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή το τραγικό δυστύχημά όπου έχασε την ζωή της 19χρονη συμπολίτισσά μας από ασυνείδητο οδηγό που την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο Νέο Ζυγό Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης 6/12/2023.
Από το ρεπορτάζ του Komotinipress, εξ’αρχής διαπιστώθηκε ότι τα στελέχη της Τροχαίας, κινήθηκαν από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και πλήρη διαφάνεια χωρίς καμία πρόθεση συγκάλυψης ή ευνοϊκής μεταχείρισης”
Ιδιαίτερη αναφορά είχαμε κάνει στην παρέμβαση της 18/12/2023 που πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Άγκυρας αναφερόμενος στο δυστύχημα της «συμπατριώτισσας Ayşe Kadri η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν η ελληνική αστυνομία τη χτύπησε με αυτοκίνητο» τονίζοντας ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Άγκυρας . εργαλειοποιεί ένα τροχαίο δυστύχημα, συκοφαντεί την Ελληνική Αστυνομία κα συνηγορεί στο αφήγημα των Εγκαθέτων και του ισλαμοφασιστικού εθνικιστικού ΚΙΕΦ/DEB στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προπαγάνδας κατά των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας»
Σε συνέχεια των ανωτέρω, την 21/12/2023 κατετέθη ερώτηση του Buğra Kavuncu, βουλευτή του Κόμματος İYİ προς το Υπουργείο Εξωτερικών για την Ayşe Kadri και τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης που χτυπήθηκαν και σκοτώθηκαν από την αστυνομία στη Δυτική Θράκη.»
Στο κείμενο της συνημμένης ερώτησης διατυπώνονται, ανάμεσα σε άλλα,τα ακόλουθα ερωτήματα:
- 1. το τουρκικό κράτος δια του προξένου της Κομοτηνής , ως προς την υπόθεση του δυστυχήματος, συνδράμει την οικογένεια;
- 2. παρέχει νομική στήριξη στην οικογένεια;
- 3. ποιές οι ενέργειες για την υπόθεση προσβολής μνήμης του Αχμέτ Σαδήκ από το βήμα της Βουλής εκ μέρους των «Σπαρτιατών»;
- 4. προστατεύονται επαρκώς τα δικαιώματα της μειονότητας;
Αξιολογώντας όλα τα παραπάνω καθώς και την ενασχόληση του κρατικού μηχανισμού της Τουρκίας με ένα τροχαίο δυστύχημα συμπεραίνουμε ότι :
- 1. Η Τουρκία μεταδίδει το μήνυμα προς τον απλό πολίτη της Μειονότητας ότι παρακολουθεί την καθημερινότητα στην Θράκη
- 2.Υπερασπίζεται τους «συμπατριώτες ομογενείς» και τους συμπεριφέρεται ως «Μητέρα Πατρίδα» σε ο,τιδήποτε προκύψει
- 3. Καλλιεργεί το αφήγημα της «καταπιεστικής αστυνομίας» δημιουργώντας συνειρμούς και με το τροχαίο δυστύχημα όπου έχασε την ζωή του ο αείμνηστος Αχμέτ Σαδήκ
- 4. Εμφανίζεται ως υπερασπιστής τόσο της εμβληματικής οικογενείας Αχμέτ Σαδήκ όσο και των απλών καθημερινών ανθρώπων της Θράκης, χωρίς να είναι υποχρεωμένη η οικογένεια Αχμέτ Σαδήκ να κάνει αγωγή κατά του κ. Βασ. Στίγκα ή των «Σπαρτιατών»
- 5. Καθίσταται εμφανές ότι το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή επιλέγει με την αντιπαράθεση με την ΕΛ.ΑΣ. προφανώς για ν’ασκήσει έμμεση πίεση στην Ελληνική Πολιτεία.
- 6.Χρησιμοποιεί για επεκτατικούς σκοπούς,τους ομογενείς /ομοεθνείς του ή τους εθνικά συγγενείς του που ζουν εκτός των συνόρων του.
- 7. Αποτελεί μία ακόμη ένδειξη για υιοθέτηση επεκτατικών συμπεριφορών για την “ενσωμάτωση των συγγενών στο έθνος”, για παράδειγμα, για τη διάσωση των “Εξωτερικών Τούρκων”
- 8. Ο “Εθνικισμός της Μητέρας Πατρίδας” αποτελεί το μελλοντικό δόγμα των ε/τ σχέσεων
- 9. Η εργαλειοποίηση της Μειονότητας δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιοι προετοιμάζουν και πιθανές βαλβίδες εκτόνωσης μέσα από προβοκατόρικες ενέργειες
- 10. Δοκιμάζονται τα ανακλαστικά της Πολιτείας και των Θεσμών.Η προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται με απώτερο σκοπό την δημιουργία κλίματος δυσπιστίας απέναντι στους θεσμούς αλλά και συνθηκών αποσταθεροποίησης.