Ο Έλληνας πρωθυπουργός μέτρησε το «πολιτικό του μπόι» στην θράκη – Οι πολίτες έχουν την «χρύση ευκαιρία» να δείξουν το δικό τους
Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2022 οι δράσεις του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη δεν είναι μόνο άγνωστες αλλά και καθόλου κατανοητές για όσους ζούνε μακρυά από την περιοχή. Τι έγινε σε εκείνη την ημερομηνία; Αποτυπώθηκε σε εικόνα όλη η σχέση του τουρκικού υπεξ με Έλληνες πολίτες και βουλευτές.
Τρεις ημέρες πριν, στις 12 Ιουλίου, σε Ξάνθη και Κομοτηνή κυκλοφορεί ένα κείμενο στα τουρκικά το οποίο κάνει επίθεση στον δημοσιογράφο του Komotinipress.gr Νίκο Αρβανίτη. Το κείμενο το υπογράφουν «17» πολιτικοί και πολίτες (μουσουλμάνοι) ανάμεσα τους και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ αντίστοιχα.
Από εκείνη την ημέρα το «V» καταγράφει όλες τις δραστηριότητες των δύο βουλευτών και τις σχέσεις τους με το τουρκικό προξενείο καθώς επίσης και με το Παρακράτος. Όπως πάντα, οι ίδιοι δεν θα δώσουν καμία σημασία αφού γνωρίζουν πως η Αθήνα (όλα τα κόμματα) δεν θα έκανε καμία κίνηση λόγω της διαχειρίσης των ψήφων που πρόσφεραν οι μουσουλμάνοι βουλευτές.
Αυτή την φορά όμως είναι αλλιώς. Πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδερφός της Ντόρας Μπακογιάννη. Αναφέρομαι σε αυτά τα δύο πρόσωπα γιατί με τους Πάγκαλο-Παπανδρέου είναι αυτοί οι πολιτικοί που έδωσαν την δυνατότητα στους μουσουλμάνους να κατακτήσουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.
Με την παρακαταθήκη αυτή ο Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κάνει το αδιανότητο μέχρι τότε. Στις 2/9/22 η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας με δελτίο τύπου σημειώνει: «Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία».
Ουσιατικά εκείνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει στο κόμμα πως για την ΝΔ τελείωσαν οι υποψήφιοι μουσουλμάνοι οι οποίοι ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο ενώ παράλληλα στηρίζουν το τουρκικό παρακράτος αμφισβητώντας την Συνθήκη της Λωζάνης.
Η ευθύνη στους Έλληνες πολίτες
Και αν στις εθνικές εκλογές οι Έλληνες πολίτες δεν είχαν την δυνατότητα να δώσουν φωνή στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή σε Έλληνες μουσουλμάνους που δεν ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αυτή η δυνατότητα υπάρχει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο την Νουρτζάν Σούλογλου. Όπως σημειώνει το βιογραφικό της στην σελίδα του κόμματος, «γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1981 και ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Δίστομο Βοιωτίας. Στη συνέχεια η οικογένειά της επέστρεψε στην Ξάνθη, όπου και φοίτησε στο 4ο Γυμνάσιο και ακολούθως στο 3ο Λύκειο Ξάνθης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο έλαβε και το Πτυχίο της Ιατρικής. Ακολούθως έλαβε τον Τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Έχει υπηρετήσει ως Αγροτική Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Διστόμου και επί θητεία στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αντίκυρας Βοιωτίας. Μετά τη λήψη της Ειδικότητας, εργάσθηκε ως Επικουρική Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου Ροδόπης και πλέον κατέχει τη Θέση Επιμελήτριας Β’ Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αμβροσίας Ροδόπης. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το χορό και τη ζωγραφική. Μιλά καλά Αγγλικά και έχει βασικές γνώσεις Γαλλικών.»
Σε συνέντευξη της στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνιζε, «ως ευρωβουλευτής θα εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ενώ επισημαίνει ότι «η πολυπολιτισμική φύση της περιοχής μαζί με τον σεβασμό προς τις παραδόσεις και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε ατόμου, έχει συμβάλλει στην αρμονική συνύπαρξη και την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ τους».
Επίσης, σημειώνει πως το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στις ευρωεκλογές είναι ότι η Ελλάδα επιλέγει τη σιγουριά, τη σταθερότητα και την πρόοδο απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό που μπορεί να ξαναζωντανέψει η αδιαφορία και η αποχή των πολιτών από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.»
Οι «κοντοί» του κόμματος
Θα περίμενε κανείς πως αυτή την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού θα την έκαναν σημαία τόσο αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προεκλογική εκστρατεία, όσο και αυτοί που μας θυμίζουν διαρκώς πόσο πατριώτες είναι. Έτσι η Νουρτζάν Σούλογλου έμεινε να παλέψει μόνη της χωρίς καμία στήριξη από τους μηχανισμούς του κόμματος.
Ακόμα και οι τοπικές οργανώσεις σε Έβρο-Ροδόπη-Ξάνθη, προτίμησαν να εξασφαλίσουν το προσωπικό τους συμφέρον κάνοντας προεκλογικό αγώνα για υποψήφιους από το κέντρο.
Είναι όμως η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα