«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών από την Κ. Παπακώστα

Τη θετική της στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε η η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα τονίζοντας: «Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε».

«Μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

επιπλέον, επισήμανε: «Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που ύψωσαν σημαία σε καμία από τις δύο πλευρές», ενώ χαρακτήρισε «λανθασμένη όλη τη στρατηγική στο ζήτημα και βλαβερή για την πολιτική».

«Δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος», απάντησε σχετικά με το αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, διαχώρισε ωστόσο «την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη συμφωνία».

Απαντώντας επιπλέον στα όσα λέγονται ότι «μπήκε για μία ακόμα ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ότι «δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό».

«Να δούμε πώς θα πορευτεί η γειτονική χώρα», σημείωσε σχετικά με τις προθέσεις της για την ψήφο, λέγοντας πως «έχουμε καθαρή θέση στο ΝΕΟ στο ζήτημα, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που φέρει ως κομιστή την Σπυράκη». «Έχουμε Σπυράκη Gate», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει αστάθεια και κινητικότητα στην περιοχή και αυτό δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για τα Βαλκάνια», σχολίασε σχετικά με την κατάσταση στα Βαλκάνια, εκτιμώντας ότι αν η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν επωφελής για τους Σκοπιανούς, θα πήγαιναν και θα ψήφιζαν με χέρια και πόδια».

Στη συνέχεια, για νέο υπηρεσιακό σχέδιο που θα αφορά στην αίσθηση ασφάλεια του πολίτη, η οποία θα γίνει πράξη μέσω της εμφανούς αστυνόμευσης.

Όπως τόνισε η Κατερίνα Παπακώστα, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε δημοσιογράφος μέσα στο σπίτι και μπροστά στο παιδί της, προτεραιότητα του υπουργείου είναι η «έμφαση στο ζήτημα της ασφάλειας, γιατί είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη που θέλουμε».

Κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση αστυνομικών της Κρήτης, ότι αναλαμβάνουν τη συνοδεία κλιμακίων της ΔΕΗ, αφενός συμφώνησε ότι πρόκειται για λάθος εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού, σημειώνοντας ότι «η Αστυνομία έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερα βάρη από αυτά που τη αναλογούν», αφετέρου τόνισε ότι στο νέο υπηρεσιακό σχέδιο προβλέπεται «αναδιάταξη δυνάμεων για την ασφάλεια του πολίτη, θα υπάρχουν περιπολίες».

Παραδέχθηκε επιπλέον ότι υπάρχουν «πάρα πολλές ανάγκες σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικό υλικό» και σημείωσε ότι μέσα στον επανασχεδιασμό «συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της αστυνόμευσης των γηπέδων», το οποίο εφεξής «θα είναι θέμα της φυσικής ηγεσίας».

Η υφυπουργός κάλεσε τους λεγόμενους «εθνικούς ευεργέτες» να συμβάλλουν για το κοινό καλό και καταδίκασε την κίνηση της ΕΛΜΕ να αρνηθεί δωρεά από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «οι ιδεοληψίες του καθενός μπορούν να μένουν στο σπίτι του καθενός».

Αναφερόμενη στο νόμο Παρασκευόπουλου, τον οποίο έχει στο πρόσφατο παρελθόν πει δημοσίως ότι δεν υποστηρίζει, είπε πως «συνηγορεί και επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος, ότι πρέπει και θα επεναξεταστεί το νομικό πλαίσιο, σε σχέση με αυτά τα ζητήματα», ωστόσο όπως τόνισε, «μέχρι να αλλάξουμε το πλαίσιο, χρειάζεται εθνική συνεννόηση».

Ερωτηθείσα γιατί μπήκε στην κυβέρνηση, στην οποία στο παρελθόν ασκούσε δριμεία κριτική, επανέλαβε ότι, «είμαι της καραμανλικής σχολής σκέψης», ξεκαθάρισε ότι «η ‘καραμαλνική σχολή’ δεν έχει να κάνει με αυτούς που φέρουν το επώνυμο του Καραμανλή» και εξήγησε ότι «τότε ήταν ένας διαφορετικός Τσίπρας και διαφορετικός κυβερνητικός σχηματισμός. Το Φεβρουάριο του 2015 ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του, και μετατοπίστηκε προς το μεσαίο χώρο και ορθά έκανε, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει, οι κεντροδεξιές, είναι δοκιμασμένες».

Τόνισε μάλιστα πως «είχα πει στον Μητσοτάκη: πρόσεξε γιατί μπαίνει στα παπούτσια μας».

Τέλος, αναφορικά με το αν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι, «το ΝΕΟ θα κατέβει στις εκλογές» και επανέλαβε εκ νέου ότι για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, υπήρξαν δύο προϋποθέσεις «η σύγκλιση  στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να υπάρξουν εθνικές συνεργασίες», κατάληξε η Κατερίνα Παπακώστα.

(πηγή: liberal.gr)

ViaDiplomacy Newsroom