Ιλχάν Αχμέτ : « Περιμένουμε στην Θράκη ντόπιους και ξένους επενδυτές»

Του Συμεών Σολταρίδη

Ξεκίνησε  η μάχη της ψήφου. Οι υποψήφιοι  αναφέρονται  στα δεινά της οικονομικής και πολιτικής κρίσης  που επέδρασαν καταλυτικά στον απλό πολίτη και του δημιούργησαν ανασφάλειες , ενώ τον οδήγησαν  και σε  φυγή από την γενέθλια γη του. Όπως ήταν φυσικό  μέσα σε αυτή την δύνη βρέθηκε και η μειονότητα της Θράκης  η οποία  βιώνει τα αποτελέσματα  αυτής της κρίσης. Μια μειονότητα η οποία εργάζεται από κοινού με το σύνοικο στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την μείωση της ανεργίας , την πάταξη των αντικοινωνικών φαινομένων.

Συμμετέχει λοιπόν ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή  και εκπροσωπείται επάξια  στην τοπική αυτοδιοίκηση  και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση  κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αισθητή την παρουσία της με υποψηφίους  από τον επιστημονικό, εμπορικό, επιχειρηματικό τομέα.

Ένας από αυτούς και ο δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος  κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο με το ΠΟΤΑΜΙ  και έχει σαν βάση του προγράμματος και στόχο  του  την παραμονή των νέων στην Θράκη και στα χωριά τους. Δηλώνει  κάθετα αντίθετος της μετανάστευσης και ζητά από όλους να συμπορευθούν  σε κοινή δράση  σε αυτή την πολιτική. Ιδιαίτερα για τις περιοχές της Θράκης του ορεινού όγκου που έχουν «ρημάξει» και οι νέοι έχουν μεταναστεύσει  σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.  Επιθυμεί την αντιμετώπιση της ανεργίας , ιδιαίτερα στην μειονότητα , την ένταξη των νέων της μειονότητας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και την επιδότηση των νέων αγροτών. Ιδιαίτερα για την  « ανάσταση» των ερημωμένων χωριών  δηλώνει  «ότι πρέπει να επιδοτηθούν όλοι όσοι ιδρύουν μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις στα χωριά τους».

ilhan2

Σε ομιλία του πρόσφατα,  μπροστά σε φίλους και οπαδούς του , αναφερόμενος  στις αρχές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ  «που θέλει δουλειές και θέλει να έρθουν στην Ελλάδα επιχειρηματίες να επενδύσουν, με αναπτυξιακά σχέδια, που θέλει να έρθουν ξένοι επενδυτές  με όρους που θα βάλουν οι τοπικές κοινωνίες» είπε ,  « αυτούς τους ντόπιους ή ξένους επενδυτές τους περιμένουμε και στην Θράκη για να αναπτυχθεί η περιοχή, μια περιοχή με συγκριτικό πλεονέκτημα  την πολυθρησκευτικότητα και πολυπολιτισμικότητα».

Στο πολυπληθές ακροατήριο του αναφέρθηκε  στα προβλήματα  που υπάρχουν  , τα οποία δημιουργήθηκαν από την υπαρκτή οικονομικοπολιτική κρίση και την  άστοχη πολιτική  της Κυβέρνησης και ζήτησε να ψηφιστεί το ΠΟΤΑΜΙ , ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, , όπως είπε, το οποίο αντιπροσωπεύει τις νέες αξίες και αρχές , λέγοντας « στην περίοδο αυτή που βιώνουμε την λήξη ενός  πολιτικού συστήματος , η ύπαρξη ενός νέου κόμματος αποτελεί  την αρχή μιας νέας περιόδου αξιών και νέας δημιουργίας». Και κατέληξε « μέσα σε αυτό το πλαίσιο  του κόμματος έθεσα υποψηφιότητα για να υπηρετήσω τον λαό, την περιοχή μου και ειδικότερα την μειονότητα , από την οποία προέρχομαι».

Όπως γίνεται αντιληπτό ο μεστός πολιτικός λόγος είναι εμφανής. Και καταγράφεται για να δηλώσει ότι η μειονότητα μεταβάλλεται  και εξελίσσεται  δυναμικά και δεν είναι αυτή την οποία θέλουν να παρουσιάζουν κάποιοι ως «ποδηγετούμενη». Η μειονότητα  με τα όποια προβλήματά της , συνεχίζει και  ενταγμένη στον κοινωνικό ιστό  καταρρίπτει κάθε εμπόδιο και εργάζεται  για το καλό της Θράκης.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.