Η Τουρκία δεν θα “χτυπήσει” το Καστελόριζο – Τι επιδιώκει η Ελληνική Διπλωματία
Τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Καστελόριζο είναι στα σχέδια της Τουρκίας και η προσπάθεια κατάληψης από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιθανή.
Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί η Τουρκία δεν αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο Καστελόριζο αλλά το καθεστώς στην θαλάσσια περιοχή του νησιού. Μια επίθεση της Τουρκίας θα ήταν καθαρή “αυτοκτονία” αφού έτσι θα κατέρρεε η Στρατηγική της που δεν είναι άλλη από το να σύρει την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για αμφισβητούμενες περιοχές που αυτή τις ορίζει έτσι.
Μια επίθεση στο Καστελόριζο αντίθετα θα κινητοποιούσε την Διεθνή Κοινή γνώμη εναντίον της διότι η επίθεση θα΄ήταν επί Ελληνικού εδάφους. Επίσης μην ξεχνάμε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αφρίν, δεν κατοικείται από “τρομοκράτες” αλλά από Έλληνες πολίτες.
Η επιδίωξη της Ελληνικής Διπλωμτίας
Όμως τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται για το Καστελόριζο με αυτό τον τρόπο, εξυπηρετούν την Ελληνική Διπλωματία η οποία με αυτό τον τρόπο δείχνει στην Διεθνή Κοινή γνώμη ότι η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις όχι σε αμφισβητούμενες περιοχές, αλλά επί Ελληνικού εδάφους.
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά η Ελλάδα προσπαθεί Διπλωματικά να “εκθέσει” την Τουρκία πράγμα που αν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκική δικαιοσύνη, οι Έλληνες Αξιωματικοί ίσως είχαν επιστρέψει στην χώρα μας κάτω από τις Διεθνείς πιέσεις
Που θα κάνει επίθεση η Τουρκία και γιατί
Όπως προαναφέραμε η Τουρκία δεν θα κάνει επίθεση στο Καστελόριζο γιατί δεν αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία επί του νησιού. Υπάρχουν όμως περισσότερα από 18 νησιά που αμφισβητεί. Η επιδίωξη της θα είναι με κάποιο τρόπο (καταδίωξη “Γκιουλενιστών”, έρευνα – διάσωση) να “καθίσει” στρατεύματα πάνω σε ένα από αυτά τα νησιά. Αυτό που θα περιμένει θα είναι η στρατιωτική αντίδραση της Ελλάδας ώστε να επικαλεσθεί ότι δέχτηκε χτύπημα από την χώρα μας σε δικό της κυρίαρχο χώρο. Τότε θα έχει πετύχει τον σκοπό της και οι δύο χώρες θα οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης