Η Συμφωνία των Πρεσπών γέρνει προς την Ελλάδα
Πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκε την Βόρεια Μακεδονία ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σέντοπ. Μάλιστα επέλεξε την «ημέρα της τουρκικής γλώσσας» για να ξεκινήσει τη διήμερη επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2020.
Στην Ελλάδα αμέσως σήμανε «συναγερμός» και χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, η άφιξη του Μουσταφά Σεντοπ παρουσιάστηκε ως άδειασμα των γειτόνων προς την Ελλάδα και την Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη Συμφωνία αφορά την Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία, και όχι τρίτες χώρες. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει αυτόματα και διακοπή οποιαδήποτε σχέσεων της γειτονικής χώρας με άλλες χώρες.
Να προσθέσω επίσης ότι 180.000 μουσουλμάνοι ( τορμπέσηδες,εξισλαμισμένοι Σλάβοι στο σύνολο τους) ζούνε στην Βόρεια Μακεδονία τους οποίους η Άγκυρα τους έχει προσαρτήσει σε μεγάλο βαθμό μέσω της Θρησκείας, Γλώσσας, Οργανισμών και Μαύρων Ταμείων του Τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η Συμφωνία των Πρεσπών πήρε το μερίδιο της στην επικαιρότητα και με το Βέτο των Βουλγάρων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε, και μάλιστα αρκετοί στην Ελλάδα έτρεξαν να συγχαρούν την στάση της Βουλγαρίας, τον μεγαλύτερο εχθρό του Ελληνισμού. Βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς αγνοούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κατέστρεψε το μεγαλύτερο ιστορικό μύθο των Βουλγάρων, καθώς επίσης ότι το Βέτο έχει ημερομηνία λήξης, μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου.
Σε σχετικό άρθρο μου στις 15 Νοεμβρίου, ανέφερα «η Βουλγαρική κυβέρνηση κατηγορεί την Βόρεια Μακεδονία ότι παραβίασε συμφωνία του 2017 με την οποία θα έπρεπε να αναγνωρίσει την ιστορική, γλωσσική και πολιτιστική ομοιότητα των δύο χωρών. «Δεν μας νοιάζει. Την 1η Αυγούστου του 2017 υπογράψαμε μια συμφωνία που μας δεσμεύει σε κοινό εορτασμό. Το Ίλιντεν είναι η μέρα της μεγαλύτερης εξέγερσης. Νομίζω ότι δεν έχουμε θέμα με το όνομα. Για μας, όταν μιλάμε για αμοιβαίες σχέσεις, είναι σημαντικό να αφήνουμε πίσω τις πρακτικές του παρελθόντος -δηλαδή το να κλέβουμε την ιστορία και να αλλάζουμε τα ιστορικά γεγονότα», είχε δηλώσει για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας.»
Και συνέχιζε το άρθρο «ο λόγος είναι κομβικός για την Βουλγαρία αφού έτσι η Σόφια συνεχίζει να διεκδικεί την ιστορική της συνέχεια με την περιοχή, και κρατάει πάντα «ζεστό» τον Πανσλαβισμό εξυπηρετώντας πλέον τα δικά της συμφέροντα και όχι αυτά της Μόσχας. Η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας είναι ο πρώτος γεωγραφικός χώρος στον οποίο εγκαταστάθηκαν οι Βούλγαροι. Η Συμφωνία των Πρεσπών τους αποκόπτει από την χώρο αυτό αλλά κυρίως, ιστορικά, πολιτιστικά και γλωσσικά, και το Έθνος τους αποκτά σύνορα πλέον με τους Πομάκους και το Pomakistan (τα σχέδια των Πομάκων) αφήνοντας τους Βούλγαρους ουσιαστικά ως ιστορικό χώρο τους την Κεντρική και Ανατολική Βουλγαρία.»
Κατανοούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η μοναδική ευκαιρία για το μέλλον του Ελληνισμού;
Λίγους μήνες πριν την επικύρωση(2018) της Συμφωνίας των Πρεσπών, αξιωματούχος ξένης χώρας με ρώτησε ποια ήταν η γνώμη μου για την Συμφωνία. Του απάντησα πως δεν μπορώ να πω την γνώμη μου γιατί δεν ξέρω τι διακυβεύεται για την χώρα μου από την μη Συμφωνία, καθώς επίσης, δεν μπορώ να γνωρίζω υπό ποιες συνθήκες γίνονται αυτές οι διαπραγματεύσεις. Του απάντησα όμως ότι μπορώ να πω την άποψη μου:
«Οι σύμμαχοι μας, φρόντισαν και έφτιαξαν ένα «ωραίο κουτί» και όλες τις συνθήκες για μια Συμφωνία. Δεξιά από το κουτί, έβαλαν γλυκά και αριστερά έβαλαν σκ@τ@. Η Ελληνική κυβέρνηση έβαλε μέσα γλυκά και πασπάλισε με σκ@τ@»
Στην συνέχεια με ρώτησε τι θα έκανα εγώ. Του απάντησα εύκολη ερώτηση αφού δεν έχει καμία σημασία τι θα έκανα εγώ:
«Αν ήμουν εγώ θα τους έλεγα, αγαπητοί, πως θέλετε να λέγεστε, Μακεδόνες; Μακεδόνες θα λέγεστε! Μάλιστα είμαι διατεθειμένος να δώσω σε όλους τους δρόμους Μακεδονικά ονόματα, το οποία είναι Ελληνικά, αλλά δεν νομίζω να σας πειράζει. Επίσης είμαι διατεθειμένος να σας δώσω και βιβλία για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όμως αγαπητοί μου Μακεδόνες όλα αυτά υπό μία και μόνο προϋπόθεση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σας, τα Ελληνικά θα είναι η δεύτερη υποχρεωτική γλώσσα. Που υπογράφουμε;»
Ο αξιωματούχος χαμογέλασε, κατάλαβε ακριβώς τι ήθελα να πω. Μετά από σχεδόν 2300 χρόνια η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γίνει και πάλι ο τόπος από τον οποίο ξεκινούν όλα. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους που έχουν κατεβάσει την περικεφαλαία κάτω από τα βλέφαρα και δεν βλέπουν, είναι αυτή που ξεκλείδωσε τα πάντα για την χώρα. Δεν θα υπήρχε Αλεξανδρούπολη αν δεν υπήρχε Συμφωνία Πρεσπών και Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Δεν θα υπήρχαν Βούλγαροι , Ρουμάνοι (ακόμα και Σέρβοι που εξέφρασαν επιθυμία) στον Τερματικό της ακριτικής πόλης.
Δεν θα υπήρχε ο αγωγός IGB, δεν θα υπήρχε η Pfizer , η Cisco και άλλες Αμερικανικές επενδύσεις στην Θεσσαλονίκη, δεν θα υπήρχε ούτε η επένδυση των Ισραηλινών στην ΕΛΒΟ. Δεν θα υπήρχαν ούτε καν οι Διπλωματικοί πόροι για να χτιστούν όλες αυτές οι συμμαχίες με Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ισραήλ, ακόμα και Ινδία.
Να το κάνω πιο περίπλοκο, δεν θα υπήρχε Ελληνισμός στην Μαύρη Θάλασσα, όπως στην Μαριούπολη, αν δεν υπήρχε Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά αυτό είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τι θα μπορούσαν να αποκόψουν οι Βούλγαροι από μια κατάσταση που θα άλλαζε την περιοχή και θα επηρέαζε και την Θράκη.
Το κυριότερο όμως, χωρίς την Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα υπήρχε προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας, της Αλβανίας και των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ένταξη των χωρών στην Ευρωπαϊκή οικογένεια θα τις φέρει πιο κοντά στην Δύση, θα εκλείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό την διαφθορά και τους Εθνισμούς και κυρίως, θα τις απομακρύνει από τους παραδοσιακούς και μελλοντικούς εχθρούς της Ελλάδας, την Τουρκία -Ρωσία και Κίνα.
Και πάλι λίγες ημέρες πριν, στην Ελλάδα η επίσκεψη Ράμα στην Τουρκία παρουσιάστηκε εχθρική ενέργεια με τα γνωστά συνοδευτικά, βάσεις Τούρκων στην Αλβανία κ.α (με την ένταξη των Τιράνων στην Ε.Ε καμιά σημασία δεν θα έχουν). Βέβαια ότι ο Ράμα μετά την Τουρκία έρχεται στην Ελλάδα, δεν θα παρουσιαστεί ανάλογα η σημασία της παρά μόνο ως είδηση
Δεν ζητώ φυσικά από τους μηδενιστές και τους τάχα πατριώτες να καταλάβουν τι σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια χώρα που δίνει λύσεις και δεν κρύβεται στο καβούκι του Ελλαδικού χώρου, αυτό που έκαναν για χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας, οι οποίοι με τα δύο «Πυρηνικά Όπλα» τους κατέκτησαν όλη την υφήλιο, την Γλώσσα και το Εμπόριο
Την ημέρα επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγραψα ένα κείμενο με τίτλο Κύριε Τσίπρα σήμερα αποκαταστήσατε τον Τσολάκογλου, και αυτό σας τιμά!
Εκείνες τις ημέρες ξέραμε τι δώσαμε, δεν ξέραμε όμως τι κερδίσαμε. Όσοι σήμερα δεν έχουν καταλάβει τι έχει κερδίσει η χώρα, να σηκώσουν την περικεφαλαία πάνω από τα μάτια
Παραθέτω όλο το κείμενο:
Στο Viadiplomacy αντιμετωπίζουμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα ως ηγέτες του λαού, ειδικά εσάς κύριε Τσίπρα που είστε ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Οι μεγάλοι ηγέτες, για το καλό του Έθνους, της πατρίδας και κατ επέκταση του λαού, καλούνται πολλές φορές να πάρουν και αντιδημοφιλείς αποφάσεις, οι οποίες οδηγούν στο χαρακτηρισμό, προδότης!
Όχι κύριε Τσίπρα, για εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες, δεν είστε προδότης και δεν θα έπρεπε να βγαίνει η λέξη αυτή από το στόμα του κάθε Έλληνα πολίτη, είναι πολύ βαριά.
Εμείς κύριε Τσίπρα θα σας αντιμετωπίζουμε ως ηγέτη, και οι αποφάσεις σας για το «Σκοπιανό» θα θεωρήσουμε ότι είναι για το συμφέρον της πατρίδας και όχι για εφήμερα μικροκομματικά οφέλη. Δεν γνωρίζουμε τι διακυβεύεται για την χώρα στην περίπτωση που δεν τελείωνε το θέμα, δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερο τι είναι αυτό που κέρδισε η χώρα.
Οι αιτιολογίες του υπουργείου εξωτερικών για εξάλειψη του αλυτρωτισμού λες και υπάρχει κάτι να λυτρώσουν οι «πγδμιτες», η απομάκρυνση αγαλμάτων λες και τα ήθελαν οι ίδιοι τους, και η έμμεση αναφορά ότι θα σταματήσει η επιρροή των Τούρκων στην γειτονική χώρα, είναι συμπαθητικά για να μαλακώσει τις αντιδράσεις του απλού πολίτη που δεν μπορεί να δει πέρα από την επόμενη ημέρα.
Εμείς όμως κύριε Τσίπρα γνωρίζουμε ότι, η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο αν και αυτό βολεύει την εξουσία για να δικαιολογεί αποφάσεις, η χώρα είναι οικονομικά ισχυρή σε σχέση με τα Βαλκάνια, είναι στρατιωτικά ισχυρή , και τέλος, έχει ισχυρή διπλωματία.
Τα παραπάνω είναι ικανά ώστε με την Συμφωνία των Πρεσπών και με όσα δώσαμε, η Ελλάδα να κερδίσει κάτι πολύ μεγάλο για το μέλλον. Γιατί αυτή την στιγμή κύριε Τσίπρα, και με τις αιτιολογίες της κυβέρνησης, δώσαμε ένα σακί λίρες και πήραμε ένα κουλούρι.
Και ξέρετε κύριε Τσίπρα, η ιστορία θα είναι πολύ γενναία με εσάς, αν αποδειχθεί ότι προβλέψατε μέσα από ιστορικό και έντιμο συμβιβασμό, το μέγιστο όφελος για το Έθνος. Η αντιπολίτευση δεν σας λέει προδότη και πολύ καλά κάνει, σας λέει κακό διαπραγματευτή. Οι αποφάσεις σας, οι ομιλίες, η επικοινωνία, ψηφιοποιούνται, έτσι ο λαός θα μπορεί να είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας και της δικαιοσύνης, όταν έρθει εκείνη η ώρα
‘Όμως κύριε Τσίπρα ξέρετε, η ιστορία, οι πολιτικοί, ο λαός και οι ιδεολογίες , δεν ήταν τόσο δίκαιοι με άλλους ηγέτες όταν, όχι μόνο κλήθηκαν να πάρουν αντιδημοφιλή απόφαση για το καλό του Έθνους και της πατρίδας, αλλά γνώριζαν ότι η απόφαση αυτή θα τους οδηγούσε και στον θάνατο.
Κύριε Τσίπρα, στην ομιλία και απαντώντας στον κύριο Μητσοτάκη αναφέρατε «δυστυχώς κ Μητσοτάκη, αυτό σας λείπει σήμερα. Θάρρος και τόλμη. Μπορεί να λείπει σε εσάς. Δε λείπει όμως στη πλειοψηφία της Εθνικής αντιπροσωπείας.και θάρρος και τόλμη να υψώσουμε την συνείδησή μας σε αυτή την ιστορική πρόκληση.» και συνεχίσατε «η ιστορία δεν θα δικαιώσει εμάς. Η ιστορία Θα δικαιώσει την Ελλάδα.»
Ξέρετε κύριε Τσίπρα, με αυτές τις λέξεις σας, και γενικά με την στάση σας στο Σκοπιανιό, και επειδή εμείς στο Viadiplomacy μπορούμε να δούμε την επόμενη ημέρα, δικαιώσατε όλους τους ηγέτες πριν από εσάς. Ηγέτες που πήραν αποφάσεις ιστορικές για την χώρα και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι φρόντισαν να «κατακρεουργηθούν» από τον λαό και την ιστορία. Και παρόλο που οι αποφάσεις τους δικαιώθηκαν από την ιστορία, οι πολιτικοί τους αντίπαλοι για να μην αναγκαστούν να παραδεχθούν το λάθος τους, εξακολουθούν να τους χαρακτηρίζουν προδότες.
Ένας από αυτούς που δικαιώσατε κύριε Τσίπρα, είναι και ο Στρατηγός Τσολάκογλου. Από την ομιλία σας διαπιστώσαμε ότι ασχοληθήκατε με την ιστορία, και ίσως πέσατε και στις αποφάσεις του. Άλλωστε, η απόφαση του να συνθηκολογήσει με τους Γερμανούς, την ώρα που Βασιλείς, πολιτικοί και Άγγλοι «πηδούσαν» από το καράβι που λεγόταν Ελλάδα, είχε και άμεση σχέση με την Μακεδονία και Θράκη.
Φαντάζομαι κύριε Τσίπρα, πως όταν οι σύμβουλοι σας οργάνωναν την ομιλία σας και αναφερόταν σε εκείνα τα γεγονότα, θα νιώθατε το βάρος του ανθρώπου εκείνου που καλούταν να πάρει αποφάσεις που θα καθόριζαν, την μοίρα της ιστορικής συνέχειας Μακεδονίας και Θράκης με την Ελλάδα, και την μοίρα περισσότερων 300000 Ελλήνων που πολεμούσαν ακόμα στα βουνά της Ηπείρου.
Και ξέρετε κύριε Τσίπρα, όπως κρίνουμε εσάς με τα μάτια της Διπλωματίας και το μακροπρόθεσμο όφελος , έτσι κρίνουμε με ασφάλεια και πολλούς άλλους σαν τον Στρατηγό Τσολάκογλου, αυτό, πριν μας χαρακτηρίσετε και εμάς