Γνωστά Account τρίτων χωρών δημιούργησαν και πάλι κλίμα στο Twitter με αφορμή την ποσότητα των Εμβολίων
«Πρόσφατη επιτυχία αυτών των λογαριασμών που ελέγχονται από τρίτες χώρες, είναι η τάση που δημιουργήθηκε για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ενώ πρόκειται για μια πάγια πολιτική της χώρας εδώ και 40 χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να αντιδράσει, εντελώς ξαφνικά και σε μόλις λίγες ημέρες, όποιος τολμήσει να συνεχίσει να μιλά για την πάγια πολιτική της χώρας, αυτόματα είναι και προδότης.»
Η παραπάνω παράγραφος είναι από άρθρο του «V» τον Φεβρουάριο του 2020 (λίγες ημέρες πριν τις Καστανιές) με τίτλο «Ήρθε και στην Ελλάδα – Εκατοντάδες λογαριασμοί στο twitter δημιουργούν τάσεις ηττοπάθειας», και συνέχιζε «μάλιστα αυτό είχε και μια αφετηρία η οποία ήταν η υπογραφή της Συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Από την επόμενη ακριβώς οι λογαριασμοί αυτοί άρχισαν να διακινούν και τα ταυτίζουν την προσφυγή στην Χάγη με ξεπούλημα της χώρας, την στιγμή μάλιστα που η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο ότι στην Χάγη μπορούν να συζητηθούν μόνο δύο θέματα, η υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.»
Ενώ το ίδιο άρθρο κατέληγε «αυτό όλο έχει σαν συνέπεια οι απλοί χρήστες να διακινούν αυτή την τάση ως αποδεκτή αλήθεια, και να μην μπορούν να αξιολογήσουν ορθά τα γεγονότα. Κάτι ανάλογο έγινε και με την διαμάχη που προέκυψε πρόσφατα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι λογαριασμοί εκμεταλλευόμενοι το πάθος ορισμένων για την ομάδα τους, προχώρησαν σε τάσεις , όπως η απόσχιση τμήματος από τον Εθνικό κορμό, με συνέπεια μέσα σε λίγες ώρες αυτή η απειλεί να γίνει κανονικότητα σε κύκλους φιλάθλων»
Από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα αυτές οι επιθέσεις έχουν ενταθεί και έχουν δημιουργήσει διάφορες τάσεις, από τον Έβρο και την νησίδα, την δήθεν υπερπτήση Τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την Καβάλα, τις βόλτες του Ορούτς Ρέις, μέχρι και σήμερα με το εμβόλιο. Ο αριθμός των δόσεων που έλαβε η χώρα έγινε αφορμή, για ακόμη μια φορά, να πληγεί η εικόνα της Ελληνικής κυβέρνησης.
Φυσικά, το Ελληνικό διαδίκτυο υιοθέτησε αμέσως την τάση αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται αφού οι περισσότερες χώρες έλαβαν τον αριθμό των 9.750 δόσεων. Την ίδια ημέρα που περνούσαν τα εμβόλια τα σύνορα της Ελλάδας, η ίδια ποσότητα έφτανε στην Βουλγαρία, Κροατία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Οι λόγοι που οι χώρες δεν έλαβαν όλοι την ποσότητα των εμβολίων είναι πολλοί. Από τις δυνατότητες παραγωγής των ίδιων των εταιρειών, τις δυνατότητες υποδομών των χωρών που έκαναν την παραγγελία, μέχρι την Ασφάλεια διακίνησης μετά τις πληροφορίες της Ιντερπόλ
Μάλιστα και το AP σε δημοσίευμα του αναφέρει «οι πρώτες δόσεις, ωστόσο, περιορίζονται σε σχεδόν 10.000 δόσεις στις περισσότερες χώρες, με τα προγράμματα μαζικού εμβολιασμού να αναμένεται να ξεκινήσουν μόνο τον Ιανουάριο.»