Εθνολογική αλλοίωση και η αποκοπή της Ελλάδας από Μακεδονία – θράκη
Λίγες ημέρες πριν, αρχαιολόγοι έκαναν μία σπουδαία ανακάλυψη στον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για το ναυάγιο ενός πλοίου που πιστεύεται ότι είναι το αρχαιότερο, άθικτο ναυάγιο που έχει βρεθεί ποτέ. Το πλοίο των 23 μέτρων βρίσκεται στον βυθό για περισσότερα από 2.400 χρόνια και πιστεύεται ότι είναι αρχαιοελληνικό
Επίσης αρχαιολογικές ανασκαφές στη χερσόνησο Taman, στη νοτιοδυτική Ρωσία και στις βόρειες ακτές της και πάλι Μαύρης Θάλασσας, έφεραν στο φως μία αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία, σε αρκετά καλή κατάσταση. Aνήκει σε ομάδα της Ελληνικής αποικίας Ερμώνασσα, και χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. Δίπλα της υπήρχαν μεταξύ άλλων ένας αμφορέας και δύο σκελετοί.
Αυτές οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις, σε πολλές περιπτώσεις είναι «όπλα» στην Διπλωματία και σε αυτή την περίπτωση στην Ελληνική. Σε πολλές ανασκαφές, μαζί με τους αρχαιολόγους υπάρχουν και άλλοι «αρχαιολόγοι», άλλων υπηρεσιών οι οποίοι πολλές φορές ελέγχουν την ανακάλυψη και αυτό γιατί, σε μερικές περιπτώσεις οι ανακαλύψεις αλλάζουν την ροή της ιστορίας.
Επιδιώκουν να διαχωρίσουν τους Αρχαίους Έλληνες από την Μακεδονία και την Θράκη
Τα παραπάνω ευρήματα αλλά και χιλιάδες άλλα, αποδεικνύουν κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, την ιστορική συνέχεια σε έναν γεωγραφικό χώρο που βασίστηκε στην γλώσσα, τον πολιτισμό, την θρησκεία και, το εμπόριο.
Η Συμφωνία των Πρεσπών από την μια, η οποία καθαρά αναφέρει ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει καμιά σχέση με την Αρχαία Μακεδονία και την Ελλάδα, και η προσπάθεια την οικειοποίησης την ιστορίας των Θρακών από τους Βουλγάρους, είναι οι βασικοί μοχλοί αποκοπής και συρρίκνωσης της Ελλάδας, όχι ως γεωγραφικό χώρο, αλλά ως ιστορία.
Αν και η επικαιρότητα είναι προσανατολισμένη στα Σκόπια και στην ονομασία, η κυριότερη απειλή έρχεται από την Βουλγαρία, η οποία σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και με την βοήθεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων πλέον, ταυτίζει την ιστορία των Βουλγάρων – Σλάβων, με αυτή των Θρακών.
Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2015 στο Μουσείο του Λούβρου λειτούργησε η έκθεση «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων», με αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού των Θρακών, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα βουλγαρικά εδάφη. Η έκθεση, που είχε διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου, περιλάμβανε και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ΄. Η συλλογή, που είχε μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιελάμβανε αντικείμενα από 17 Μουσεία της Βουλγαρίας και προσέλκυσε 4 εκ επισκέπτες.
«Είμαι περήφανος που το όνομα της Βουλγαρίας έλαμψε, για πρώτη φορά, στην πρόσοψη του Λούβρου» είχε αναφέρει ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, Βεζντί Ρασίντοφ
Η Εθνολογική αλλοίωση της Μακεδονίας μέσω των προσφύγων
Η Ελληνική Κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ακραία στοιχεία και εθνικιστές όσους αντέδρασαν στην Συμφωνία των Πρεσπών. Η προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών να χαρακτηρίζεται Εθνικιστής και Φασίστας όποιος τολμούσε είτε να μιλάει για Εθνική Συνείδηση, είτε να θαυμάζει κάθε τι Ελληνικό, ακόμα και ένα άγαλμα, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην περίπτωση της ονομασίας των Σκοπίων
Η Ελλάδα, είναι από τις ελάχιστες χώρες όπου σε ένα ποσοστό -μέχρι και σήμερα- που υπερβαίνει το 80%, έχει μια εθνική συνείδηση που είναι απόλυτα ταυτισμένη με την ιστορία.
Οι αντιδράσεις για το όνομα των Σκοπίων θα ήταν πολύ μικρότερες η και μηδενικές, αν στην Μακεδονία κατοικούσαν και άλλες Εθνότητες οι οποίες δεν θα ήταν ταυτισμένες με ιστορία της περιοχής και θα εξισορροπούσαν την Εθνική ομοιογένεια η θα την αλλοίωναν τελείως, όπως Πακιστανοί, Σύριοι, Μαροκινοί και άλλοι.
Όλες οι παραπάνω Εθνότητες, δεν δίνουν, και θα έδιναν καμιά σημασία αν κατοικούσαν στην Μακεδονία, στην “Βόρεια Μακεδονία, στην Βουλγαρία, στην “Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη”, η σε μια χώρα που περιελάμβανε όλες αυτές, αρκεί να μπορούν να φτιάξουν την νέα τους ζωή.
Μάλιστα, τα νέα βιβλία της Ιστορίας των Ελληνικών σχολείων, προετοιμάζουν το έδαφος για τα παιδιά των προσφύγων, τους μελλοντικούς πολίτες αυτών των περιοχών, να μην μαθαίνουν πράγματα που θα τους είναι αδιάφορα, όπως για την μάχη των Θερμοπυλών.
Στην νέα τους χώρα, οι πρόσφυγες, και μετανάστες, δεν θα πρέπει να προσαρμοστούν οι ίδιοι, αλλά οι κάτοικοι που ήδη κατοικούν στην «νέα χώρα» που θα δημιουργηθεί, “χάριν της ευημερίας των λαών” και των εταιρειών