Επιθέσεις και τρομοκράτηση της κοινωνίας από ομάδες που ελέγχουν τρίτες χώρες
Από τον Ιανουάριο του 2020 σε αυτό το Μέσο έχει καταγραφεί η αρχή μιας προσπάθειας τρίτων χωρών να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, να φανατίσουν την κοινωνία ενάντια στην κυβέρνηση με αφορμή τα Ελληνοτουρκικά μέσα από «πατριωτικούς» λογαριασμούς στο twitter, και σε πολλές περιπτώσεις να την τρομοκρατήσουν.
Σε ένα από τα άρθρα του «V» σημειωνόταν «σουηδία, Νορβηγία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία ακόμα και Ταιβάν είναι χώρες οι οποίες σε τακτά χρονικά διαστήματα καλούν τους πολίτες σε εκπαιδεύσεις για την διαχείριση κρίσεων, είτε πολέμου είτε φυσικών καταστροφών. Μια από τις εκπαιδεύσεις αυτές αφορά και την διαχείριση τάσεων που δημιουργούνται μέσα από το twitter και από λογαριασμούς που ελέγχονται από τρίτες χώρες, την δράση των οποίων είδαμε πρόσφατα σε Ισπανία και Γαλλία.»
και συνέχιζε «κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στην Ελλάδα. Λογαριασμοί που εμφανίζονται ως υπερπατριώτες με ψευδή ονόματα και φωτογραφίες, δημιουργούν τάσεις ηττοπάθειας απαξιώνοντας την Ελληνική κυβέρνηση , υπουργούς, τις αντιδράσεις της χώρας και τέλος, όποιον προσπαθεί να καταγράψει μια άποψη η γνώμη που κάνει τους πολίτες να σκεφτούν. Πρόσφατη επιτυχία αυτών των λογαριασμών που ελέγχονται από τρίτες χώρες, είναι η τάση που δημιουργήθηκε για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ενώ πρόκειται για μια πάγια πολιτική της χώρας εδώ και 40 χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να αντιδράσει, εντελώς ξαφνικά και σε μόλις λίγες ημέρες, όποιος τολμήσει να συνεχίσει να μιλά για την πάγια πολιτική της χώρας, αυτόματα είναι και προδότης.»
Από τον Ιανουάριο και μετά η επίθεση αυτή (χωρίς εισαγωγικά), συνεχίστηκε στον Έβρο με την νησίδα που «κατέλαβαν» οι Τούρκοι, με τα τουρκικά F-16 που «πέταξαν» πάνω από την Καβάλα, με την «εντολή» Ακάρ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο να μην πραγματοποιηθεί ναυτική άσκηση, ΄με την προσπάθεια να χωριστεί η Ελλάδα για το θέμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, και τέλος με την απαξίωση της Ελληνικής κυβέρνησης για την διαχείριση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα τα παραπάνω αν και διακινήθηκαν με μανία από δημοσιολογούντες και αναλυτές, αλλά και μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέρρευσαν. Και αυτό συνέβη γιατί έτσι γίνεται στις υβριδικές επιχειρήσεις που στόχο έχουν την κοινωνία. Αν μια παραπληροφόρηση δεν έχει αποτέλεσμα τα πρώτα 24ωρα, καταρρέει μέσα σε λίγες ημέρες η εβδομάδες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή αντίσταση, όπως φάνηκε ότι είχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα αποφασιστικότητας καθώς και στήριξης με πληροφορίες από συμμάχους.
Σήμερα όμως αυτές οι επιθέσεις έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, στο επιχειρησιακό. Εδώ και λίγες ημέρες, με αφορμή την υπόθεση του τρομοκράτη Κουφοντίνα, ομάδες παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης στην διαχείριση των μέτρων για τον Covid-19, ενώ άλλες ομάδες με σχέδιο πραγματοποιούν επιθέσεις σε εκλεγμένους βουλευτές, υπουργούς και υπηρεσίες.
Μόνο την Πέμπτη το βράδυ έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής υπήρχε ένα μπαράζ επιθέσεων κατά τραπεζών, ΕΛΤΑ, δημαρχείου , αυτοκινήτων και καταστημάτων σε συνοικίες της Αθήνας. Οι επιθέσεις αυτές έχουν προφανή στόχο να δημιουργήσουν αναταραχή, τρόμο και να διασύρουν την εικόνα της χώρας.