Το εντυπωσιακό οπλοστάσιο του Πούτιν κατά του ISIS
Σε επίδειξη δύναμης του οπλοστασίου της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα προχωρά η Ρωσία στη μάχη κατά του ISIS που διεξάγεται στη Συρία.
Πολεμικά αεροσκάφη, υποβρύχια, πλοία, προηγμένοι πύραυλοι, “έξυπνες” βόμβες και δορυφορική τεχνολογία αποτελούν μέρος μόνο του εξοπλισμών των στρατιωτικών δυνάμεων που έχει στείλει ο Βλ. Πούτιν στην περιοχή.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει καταστρέψει 3.000 στόχους μέσα σε 14 ημέρες αεροπορικών βομβαρδισμών, ωστόσο κατηγορείται ότι έχει προκαλέσει και τον θάνατο περίπου 1.000 αμάχων. Επίσης βοήθησε τις συριακές δυνάμεις να διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από την αρχαία πόλη της Παλμύρας.
Το οπλοστάσιο
Οι ρωσικές δυνάμεις αποτελούνται από έναν στόλο μαχητικών αεροσκαφών (Su-34, Su-35S, Su-30SM, Su-24, Su-25) και ελικοπτέρων (Mi-24, Mi-35, Mi-8). Διαθέτουν πυραύλους ακριβείας, οι πιο προηγμένοι από τους οποίους καθοδηγούνται ακόμη και από το …κράνος του πιλότου.
Οι πύραυλοι τύπου AA-10 και AA-11 χρησιμοποιούνται στη μάχη κατά ελικοπτέρων, drones, πυραύλων και αεροσκαφών και μπορούν να εξουδετερώσουν στόχους που κινούνται με ταχύτητα 2.000 μιλίων την ώρα.
Ο “λευκός κύκνος”
Το βομβαρδιστικό Tu-160 που χαρακτηρίζεται ως “λευκός κύκνος” μεταφέρει έναν πύραυλο δύο τόνων, ο οποίος μπορεί να εκτοξευτεί 6.000 μίλια μακριά και έχει ακρίβεια μεταξύ 25 και 30 μέτρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εκτοξευτεί από τη ….Μόσχα με προορισμό τη Συρία.
Στο οπλοστάσιο του Πούτιν περιλαμβάνονται και ελικόπτερα που έχον τη δυνατότητα να πλήξουν άρματα μάχης, καθώς και “έξυπνες” βόμβες που κινούνται με την ταχύτητα του ήχου.
Ο στόλος
Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν και τουλάχιστον δέκα πλοία από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας που παρέχουν μια “ομπρέλά” προστασίας σε συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας.
Στο στόλο ανήκει επίσης και το πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο Rostov-on-Don, κατασκευής του 2014, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αθόρυβα στον κόσμο.
Τανκς
Όσον αφορά τα άρματα μάχης, η Ρωσία έχει στείλει περίπου 90 Τ-90 τα οποία φέρονται να μπορούν να σταματήσουν “οποιονδήποτε πύραυλο στον κόσμο” από 24 διαφορετικές γωνίες.
Επίσης υπάρχει το σύστημα Krasukha-4, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κάνει παρεμβολές σε ραντάρ και δορυφόρους.