Δεν πουλάει άλλο ο εχθρός εξ ανατολών – Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ο Πανσλαβισμός

“Η πρόταση του κ. Κοτζιά για παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων/ένταξη στο ΝΑΤΟ παρουσιάστηκε στο πλαίσιο τεσσάρων εναλλακτικών επιλογών, οι οποίες στοχεύουν να δώσουν απάντηση στο θέμα της αποχώρησης των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και της κατάργησης των εγγυήσεων. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης μάλλον διαδραμάτιζε ρόλο ακροατή, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να αποκλείσει την ιδέα, σημείωσε – μάλλον έντονα – θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις από τη Ρωσία”

Το παραπάνω αποτελεί τμήμα άρθρου από την “Καθημερινή Κύπρου” με τίτλο, “Πρόταση της Αθήνας η ένταξη στο ΝΑΤΟ με τη λύση” . Στην Ανατολική Μεσόγειο, ανάμεσα στα κοινά συμφέροντα  Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ και Αιγύπτου θα προστεθούν αργά η γρήγορα και αυτά της Τουρκίας. Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά τον συσχετισμό δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί με την Συμμαχία των τεσσάρων χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος) και θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό με κέρδος, πράγμα που θα επιτρέψει και η ίδια η Ελλάδα.

Ο αιώνιος εχθρός οι Σλάβοι

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για την “Μακεδονική” γλώσσα και την “Μακεδονική” μειονότητα στην Ελλάδα, δεν έχει αλυτρωτικούς σκοπούς, αλλά επεκτατικούς, κάτι που ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά οι Βούλγαροι.

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω όταν,  οι Βούλγαροι σε Μακεδονία και Θράκη προσπαθούσαν να ξηλώσουν κάθε τι Ελληνικό. Την περίοδο κατοχής στο Β.Π.Π πόλεμο, ήρθαν για να μείνουν, και έκαναν τα πάντα. Μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκτέλεσαν περισσότερους άμαχους από τι οι ναζί στην υπόλοιπη Ελλάδα, πήραν ως “ντουρντουβάκια” (εργάτες σε καταναγκαστικά έργα) περισσότερους από 100.000 άντρες πολλοί από τους οποίους δεν γύρισαν ποτέ, άρπαξαν χιλιάδες επιχειρήσεις, άλλαξαν χιλιάδες ονόματα. Ήταν τόσο σίγουροι ότι θα πετύχουν το σκοπό τους, που σε πόλεις όπως η Ξάνθη και η Καβάλα, αναδάσωσαν τις πόλεις γύρω από αυτές αφού η ξυλεία ήταν η βασική τους οικονομία.

Όμως, τι και αν τελικά ο άξονας ηττήθηκε και η Βουλγαρία πέρασε στους ηττημένους και στο Ανατολικό μπλοκ. Αφού στις δύο κατοχές σε Μακεδονία και Θράκη έκλεψαν εκκλησιαστικά κειμήλια και αρχαιότητες από την περιοχή, από την δεκαετία του 1960, έχουν “σκάψει” όλη την Βουλγαρία για να βρούνε τον τάφο του Ορφέα.

Ο τάφος του Ορφέα για αυτούς, θα είναι ότι η Ακρόπολη για την Ελλάδα. Η προσπάθεια τους να ταυτιστούν με τους αρχαίους Θράκες έχει δύο στόχους. Ο πρώτος να αποκόψουν την ευρύτερη περιοχή της Θράκης από την αρχαία Ελλάδα, και ο δεύτερος, να δημιουργήσουν την ιστορία τους ως…Θράκες πλέον.

Σήμερα, οι Βούλγαροι συμμετέχουν σε παγκόσμιες εκθέσεις με αρχαιολογικά ευρύμματα της περιοχής ως Θράκες. Τον Απρίλιο του 2015 στο Μουσείο του Λούβρου λειτούργησε η έκθεση «Εποποιία των Θρακών Βασιλέων», με αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού των Θρακών, τα οποία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα βουλγαρικά εδάφη.

Η έκθεση, που είχε διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου, περιλάμβανε και αντικείμενα από τις τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον τάφο του Θράκα ηγεμόνα Σεύθη Γ΄. Η συλλογή, που μεταφέρθηκε από τη Βουλγαρία στο Παρίσι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, περιλαμβάνε αντικείμενα από 17 Μουσεία της Βουλγαρίας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, και οι υπουργοί Πολιτισμού της Βουλγαρίας και της Γαλλίας, Βεζντί Ρασίντοφ και Φλερ Πελερίν, αντίστοιχα, έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια.
Μεταξύ των ειδικών προσκεκλημένων ήταν η επικεφαλής της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Είμαι περήφανος που το όνομα της Βουλγαρίας έλαμψε, για πρώτη φορά, στην πρόσοψη του Λούβρου» ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός Πολιτισμού, Βεζντί Ρασίντοφ, ο οποίος ανέφερε ότι την έκθεση επισκέφθηκαν τέσσερα εκατομμύρια άτομα.

Η Ρωσία πάντα πίσω από την πολιτική των Βουλγάρων

Η Ρωσία έχει χάσει πλέον την πολιτική της επιρροή στην Βουλγαρία. Η γειτονική χώρα έχει επιλέξει τα άρματα της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να προχωρήσει στην οικονομική της ανάπτυξη.

Όμως στην πολιτική της Βουλγαρίας όσο αφορά την επιρροή της και τις διεκδικήσεις της στην περιοχή δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο Πανσλαβισμός που “ποτίστηκε” μέσα στους αιώνες με την βοήθεια της Ρωσίας, δεν έχει εγκαταλείψει την Βουλγαρική πολιτική.

Αρκεί μια επίσκεψη στις παραλίες των νομών Ξάνθης, Καβάλας και Σερρών, και θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Βουλγαρικός επεκτατισμός χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία τον τουρισμό. Δημιουργούνται οικισμοί χωρίς καμιά οικοδομική άδεια και όταν βγαίνουν αποφάσεις για κατεδαφίσεις δεν εκτελούνται. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά τους είναι τόσο υπεροπτική, όπως ακριβώς κάνουν οι κατακτητές.

Η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το ρόλο που της δίνουν Ευρώπη και ΗΠΑ. Η οικονομία είναι ο μόνος μοχλός πίεσης που θα τις επιτρέψει να επιβληθεί επί των ιστορικών αξιώσεων των Βουλγάρων, την Σκοπιανών και λιγότερο των Αλβανών.

 

 

 

ViaDiplomacy Newsroom