Χώρα «Πρώτης Γραμμής» στα πρότυπα της Νότιας Κορέας η Ελλάδα – Ισχυρή οικονομία και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις
Η Τουρκία με τα μέχρι τώρα δεδομένα απομακρύνεται καθημερινά από την Δύση, την Δημοκρατία , τους Οργανισμούς, και μπαίνει στην Συμμαχία των καθεστώτων, των τρομοκρατικών οργανώσεων και του ακραίου Ισλάμ
Η ρητορική που χρησιμοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος μόνο το αντίθετο δεν αποδεικνύει. Έχει εισβάλει σε τέσσερις χώρες, κάνει την Τουρκία «σπίτι» του ακραίου Ισλάμ και των Αδελφών Μουσουλμάνων, αντιτίθεται σε Συμφωνίες ειρήνης όπως αυτή του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απειλεί την Ευρώπη με τους πρόσφυγες, και εκβιάζει με πόλεμο χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Έτσι, η Τουρκία σιγά σιγά θα πάψει να είναι χώρα «Πρώτης Γραμμής» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας και του Ιράν. Αυτό αυτόματα θα την φέρει στην Συμμαχία των καθεστώτων, Ρωσία – Κίνα – Ιράν, και θα χρησιμοποιηθεί από αυτή την Συμμαχία για την αντιμετώπιση των ΗΠΑ και των συμμάχων της.
Διαβάστε επίσης: Γιατί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ και την Πολωνία
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019
Έτσι η χώρα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο είναι η Ελλάδα. Σε άλλο άρθρο τον Μάιο του 2019 με τίτλο Η Ελλάδα είναι πιο σημαντική χώρα από την Τουρκία για τα σχέδια των ΗΠΑ σημειωνόταν «η Ελλάδα και η Κύπρος δεν προέκυψαν ξαφνικά ως στρατηγικοί εταίροι για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Για δεκαπέντε και πλέον χρόνια, υπάρχουν αξιωματούχοι και πολιτικές στις ΗΠΑ που θεωρούν ότι οι δύο χώρες και ο ζωτικός χώρος της Ανατολικής Μεσογείου και Αιγαίου (μαζί με τα Μικρασιατικά παράλια), είναι πιο σημαντικά από ότι η Τουρκία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος ουσιαστικά είναι φανατικά υπέρ αυτής της επιλογής.»
Και συνέχιζε το άρθρο «τα επόμενα χρόνια θα ενταθεί ο ανταγωνισμός και οι συγκρούσεις, ειδικά στην οικονομία, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Για να συμβεί όμως αυτό, οι ΗΠΑ πρέπει αλλού να εκδιώξουν και αλλού να συμβιβάσουν την Ρωσία. Αν κλείσει αυτό το κεφάλαιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχουν όλο το χρόνο στην διάθεση τους για να ασχοληθούν με τον μεγάλο αντίπαλο τους, την Κίνα..»
Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρούπολη και Baltic Pipe πιέζουν το Ρωσικό φυσικό αέριο
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 6 Μαϊου 2020
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω χάρτη, η Ελλάδα είναι ο ένας ακρογωνιαίος λίθος της Αμερικανικής πολιτικής και του ΝΑΤΟ, ενώ ο άλλος είναι η Νορβηγία στην Βόρεια Θάλασσα, η οποία αποτελεί χώρα «Πρώτης Γραμμής» στην περιοχή. Στην κεντρική Ευρώπη είναι οι Βαλτικές Χώρες, ενώ πλέον στην γεωοικονομία είναι η Ελλάδα λόγω την ενεργειακών εξελίξεων
Στα ενεργειακά είναι τέτοια η σημασία της Ελλάδας, και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι Αμερικανοί έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων ώστε η Ελληνική οικονομία να ισχυροποιηθεί. Όπως έχει γραφτεί και πάλι σε αυτό το μέσο παλιότερα, η Ελλάδα είναι αποτελεί το Στρατηγικό Βάθος των ΗΠΑ για Ανατολική Ευρώπη – Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική, και για το λόγο αυτό χρειάζεται όχι μόνο μια ισχυρή Ελλάδα, αλλά και μια ισχυρή κοινωνία.
Μάλιστα οι Αμερικανοί ακολουθούν το ίδιο ακριβώς μοντέλο ανάπτυξης που χρησιμοποίησαν σε μια άλλη χώρα «Πρώτης Γραμμής», αυτή της Νότιας Κορέας. Η Σεούλ με την διαρκή απειλή της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, έγινε μια ισχυρή χώρα μέσω του Αμερικανικού παράγοντα. Οι Αμερικανοί δημιούργησαν το πιο ισχυρό στρατό, ποιοτικά και όχι ποσοτικά στην περιοχή, οι Αμερικανοί δημιούργησαν τα μεγαλύτερα ναυπηγεία στο κόσμο στέλνοντας όλους τους συνεργάτες τους εφοπλιστές από όλη την υφήλιο ισχυροποιώντας την οικονομία, οι Αμερικανοί έκαναν την Νότια Κορέα την «Μέκκα» της τεχνολογίας
Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ μια δεκαετία από τους Αμερικανούς, από τότε δηλαδή που αποφασίστηκε ότι η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστη χώρα για να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο, και να κρατήσει Ρώσους και Κινέζους μακριά από την Ευρώπη.
Διαβάστε επίσης: Μια μικρή Νότια Κορέα θέλουν οι Αμερικανοί την Ελλάδα
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018
Οι Αμερικανοί επί χρόνια φρόντισαν να κρατήσουν ένα μικρό στρατιωτικό πλεονέκτημα υπέρ της Ελλάδας. Ενώ η Τουρκία δημιούργησε μια ισχυρή αεροπορία, οι ΗΠΑ την άφησαν εκτεθειμένη και χωρίς ουσιαστική αντιαεροπορική ομπρέλα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που είχε μια αντιαεροπορική κάλυψη από τις πιο ισχυρές μέσα στο ΝΑΤΟ. Αυτό το πλεονέκτημα γίνεται μεγαλύτερο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.
Η Ελλάδα σήμερα , και στο μέλλον με τα εξοπλιστικά που θα φέρει η απομάκρυνση της Τουρκίας, έχει την πιο ισχυρή πολεμική μηχανή στην περιοχή. Και αυτή θα γίνει πιο ισχυρή με την ανάπτυξη των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου που έχουν περάσει στα χέρια της ΟΝΕΧ. Τα ναυπηγεία αυτά δεν έχουν έρθει στα χέρια εταιρείας Αμερικανικών συμφερόντων για να επισκευάζουν μόνο τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών αλλά και άλλων με την προτροπή των ΗΠΑ, όπως στην περίπτωση της Νότιας Κορέας, ούτε να συντηρούν μόνο τα σκάφη του 6ου στόλου ώστε τα τελευταία να μην επιστρέφουν στις ΗΠΑ, αλλά και ούτε να συντηρούν μόνο τον τεράστιο στόλο LNG που θα κινείται στα νερά της Μεσογείου. Τα ναυπηγεία θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα για να κατασκευάζουν πολεμικά σκάφη που θα ισχυροποιήσουν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Τέλος, όπως ακριβώς οι Αμερικανοί έκαναν «Μέκκα» της τεχνολογίας την Νότια Κορέα δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, το ίδιο θα κάνουν στην Ελλάδα με την 4η βιομηχανική επανάσταση, με κέντρο αυτής την Θεσσαλονίκη. Ήδη Αμερικανικά κεφάλαια και εταιρείες έχουν φτάσει στην πόλη και έχουν ξεκινήσει την εγκατάσταση τους.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019
Σε αυτά όλα να προσθέσουμε και τις Αμερικανικές Δυνάμεις. Στην Νότια Κορέα για την στήριξη της χώρας και την εφαρμογή των σχεδίων τους, οι Αμερικάνοι έχουν σταθμεύσει περισσότερα από 25000 στελέχη των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας πέρα από το επιχειρησιακό. Έτσι και στην Ελλάδα, τα στελέχη των Αμερικανικών δυνάμεων θα αυξηθούν για δύο κύρους λόγους. Πρώτα γιατί θα πρέπει να συμμετέχουν στην προστασία των συμφερόντων τους αφού η Ελλάδα από τα Ανατολικά θα διατρέχει κίνδυνο, ενώ η χώρα θα φιλοξενήσει και όλες τις δυνάμεις των ΗΠΑ που θα αποχωρήσουν από την Τουρκία.
Διαβάστε επίσης: Το νέο “Σχέδιο Μάρσαλ” των ΗΠΑ αφορά μόνο την Ελλάδα
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018