Ανοίγει το δημοψήφισμα μέτωπο διχόνοιας του ελληνικού λαού ;
Σοβαρό ζήτημα για την ασφάλεια των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας δημιουργείται από την σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την διοργάνωση αύριο στις 19.30 στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωσης υπέρ του ΟΧΙ στο επικείμενο Δημοψήφισμα, την στιγμή που πριν από δύο ημέρες είχε ανακοινωθεί η διοργάνωση συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο από τους υποστηρικτές του ΝΑΙ.
Πιο αναλυτικά την περασμένη Τρίτη 30 Ιουνίου μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος υπέρ του ΝΑΙ ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα διοργανωθεί στο Καλλιμάρμαρο συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ για το ερχόμενο Δημοψήφισμα.
Σήμερα ανακοινώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ότι διοργανώνεται από το κυβερνητικό κόμμα συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στην πλατεία Συντάγματος στις 3 Ιουλίου Παρασκευή και ώρα 19.30.
Το ζητούμενο στις δύο αυτές συγκεντρώσεις είναι ότι διοργανώνονται την ίδια ημέρα την ίδια ώρα σε απόσταση 1200 μέτρων η μια από την άλλη, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι οι πολίτες που θα κατευθυνθούν προς τους χώρους των δύο συγκεντρώσεων θα χρησιμοποιήσουν το μετρό την ίδια χρονική περίοδο.
Όπως γίνεται αντιληπτό με δεδομένη την ένταση που υπάρχει αυτή την περίοδο στην Ελληνική κοινωνία δεν μπορούν να αποκλειστούν αντεγκλήσεις μεταξύ πολιτών με διαφορετική ιδεολογική τοποθέτηση αφού ακόμη και αυτές τις ημέρες δεν είναι λίγα τα περιστατικά που συμβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.
Δυστυχώς η πολιτική χροιά που έχει λάβει πλέον το Δημοψήφισμα πιθανόν να επαναφέρει στην καθημερινή μας ζωή περιστατικά αντιπαλότητας που ελάμβαναν χώρα στην δεκαετία του 1980 όταν ο κομματικός διαχωρισμός και φανατισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος.
Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική κοινωνία κατάφερε να ωριμάσει πολιτικά τα τελευταία 25 χρόνια φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα άτομα που αναπολούν τις επικίνδυνες ημέρες των κομματικών και ιδεολογικών αντιπαραθέσεων προβαίνοντας ακόμη και σε επικίνδυνες εως και διχαστικές κινήσεις.
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε είναι ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε δύο στρατόπεδα σύμφωνα με τις επιλογές τους και η πρόκληση ενός νέου διχασμού.
Είναι άξιο επισήμανσης ότι ήδη μια εκ των δύο πλευρών χρησιμοποιεί υπονομευτικούς χαρακτηρισμούς για τους υποστηρικτές της άλλης πλευράς που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω στην περίοδο του Β’ ΠΠ.
Πάντοτε σε περιόδους εκλογών ή δημοψηφισμάτων η ένταση και η πρόκληση διχασμού ήταν μέρος της τακτικής των ενδιαφερόμενων για την συσπείρωση και τον συνασπισμό των ψηφοφόρων και των πολιτικών δυνάμεων πίσω από την θέση που εκπροσωπούσαν.
Δυστυχώς αυτό που όλοι παραγνωρίζουν είναι ότι ο διχασμός και η αντιπαράθεση των πολιτών θα παραμείνει ακόμη και μετά το Δημοψήφισμα δηλητηριάζοντας την Ελληνική κοινωνία για αρκετά χρόνια εκτός και εάν αυτός είναι ο στόχος αυτών που επενδύουν στην ένταση και στην ιδεολογική ομαδοποίηση των πολιτών για την διαχρονική διατήρηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων.